Obilazak gradske četvrti Maksimir

Piše: - 28.08.2020.

U redovitom obilasku gradskih četvrti gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima Maksimir, a prva postaja obilaska bio je Dječji vrtić Bukovac, gdje je u tijeku obnova objekta koji je pretrpio štete u potresu.

“Radovi na rekonstrukciji šest sanitarnih čvorova i dva glavna ulaza u vrtić su pri kraju. Zamijenjeni su stropovi, obnovljeni zidovi te je postavljena nova stolarija. U ponedjeljak će zadnje dvije sobe biti gotove, a redoviti rad vrtića počinje u utorak, 1. rujna”, rekla je ravnateljica Gordana Lukačić.

“Zgrada je dobila žutu oznaku. Procjena ukupne štete na zgradi iznosi oko milijun kuna”, potvrdio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. “Dječji vrtić Bukovac jedan je od 160 objekata osnovnih i srednjih škola te vrtića na kojima su predviđeni radovi rekonstrukcije do početka školske godine. Unatoč potresu i pandemiji, Grad je nastavio i s izgradnjom novih objekata, tako da će do kraja listopada svoja vrata otvoriti pet novih dječjih vrtića”, najavio je pročelnik Lovrić.

Predstavnici Grada obišli su potom i Osnovne škole Ivana Filipovića i Vladimira Nazora te neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Maksimir.

Pročelnik Lovrić objasnio je da radovi na obnovi škole Ivana Filipovića uključuju kompletnu sanaciju oštećenja nastalih u potresu, uključujući statičku sanaciju zidova te kompletnu rekonstrukciju četiri sanitarna čvora.

Ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Ivica Brkić istaknuo je kako objekt nije strukturalno oštećen, pa je dobio zelenu oznaku. Kraj radova očekuje se do početka školske godine, a oni obuhvaćaju kompletnu sanaciju oštećenja, uključujući sanaciju zidova, stropova, stolarije te uklanjanje dimnjaka koji je predstavljao ugrozu.

U sklopu obilaska, gradonačelnik i njegovi suradnici obišli su i radove na izgradnji autobusnih stajališta u ulicama Bukovac i Oboj.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist