Od sutra više cijene poštanskih usluga

Piše: - 31.08.2020.

Hrvatska pošta od 1. rujna diže cijene za poštanske usluge u unutarnjem prometu, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske pošte-HP, uz objašnjenje da su “nakon gotovo deset godina prilagođene cijene slanja pisama i razglednica”.

Po novom cjeniku koji će se primjenjivati od 1. rujna, cijena slanja pisma mase do 50 grama te čestitke i razglednice bit će 3,30 kuna umjesto dosadašnjih 3,10 kuna, što je povećanje od šest posto.

Cijena dopunske usluge tj. povratnice također će iznositi 3,30 kuna, a kako se cijena sudskih pismena sastoji od cijene preporuke i cijene povratnice, i cijena slanja sudskog pismena bit će veća za 20 lipa. Tako će npr. umjesto 14,60 kuna za sudsko pismeno mase do 50 grama, od 1. rujna njegova cijena biti 14,80 kuna.

Mijenjaju se i cijene univerzalne usluge slanja paketa mase do 10 kilograma i to tako da se po svakoj masi cijena korigira za pet kuna, što znači da će korisnici umjesto dosadašnjih 20 kuna dostavu paketa mase do dva kilograma s uručenjem na adresi platiti 25 kuna.

Novi cjenik dostupan je na web stranici Hrvatske pošte i u svim poštanskim uredima.

Podijelite

Current track

Title

Artist