REKORDERKA 3,13 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Piše: - 31.08.2020.

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave zagrebačke  provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača. U vrijeme provođenja akcije utvrđen je ukupno 541 prometni prekršaj, od čega 41 prekršaj vozača s alkoholom, zatim 267 prekršaja nepropisne brzine, 62 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, devet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva pod zabranom, 14 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 109 ostalih prekršaja.
Ilija Filipović, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Dugo Selo rekao je za Zabavni radio da je na dugoselskom području utvrđeno 35 prekršaja, od čega 5 prekršaja alkohola u krvi, 18 prekomjerne brzine i 12 drugih prekršaja. Tijekom provođenja akcije dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Kad je u pitanju koncentracija alkohola u krvi, rekorderka na području PU Zagreb, je 36-godišnja vozačica sa 3,13 promila alkohola u krvi, koja je pri tome sudjelovala i u prometnoj nesreći.

Od 41 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 16 vozača (39 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 promila.

Podijelite

Current track

Title

Artist