Počinje dogradnja doma DVD Brckovljani

Piše: - 04.09.2020.

Vatrogasci DVD-a Brckovljani uz proslavu 125-te obljetnice dobili su uz vatrogasno vozilo o o ečanje o dogradnji doma. Danas je započela i realizacija tog obećanja.
U prostorijama DVD Brckovljani potpisan je ugovor o početku radova na dogradnji vatrogasnog doma. Ugovor su potpiali Ivan Kajba u ime izvođača radova JIK Kajba i povjerenica Vlade za obnašanje poslova načelnika, Andreja Jurić.

Vrijednost investicije je 613 tisuća kuna, pri čemu je putem LAG-a prigorje osigurano sufinanciranje od 297 tisuća kuna, dok ostatak troškova pokriva Općina Brckovljani, rekla je povjerenica Vlade Andreja Jurić


– Vatrogastvo na našem kraju ima bogatu i dugu tradiciju te smo svih ovih godina potpomagali naša društva, ali i ulagali u njihove prostore. U tom smjeru nastavit ćemo i dalje – poručio je predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Đuras.

DVD Brckovljani danas ima 99 članova, a poseban naglasak stavljen je na mlade, koji će nastaviti stogodišnju tradiciju društva.

– Ovim radovima napravit će se produžetak još jedne garaže za vozilo, jer nam je sadašnji prostor pretijesan za vozila kojima sada raspolažemo – rekao nam je predsjednik DVD-a Brckovljani Mario Paj, uz žaljelje što ovaj trenutak nije dočekao pokojni Željko Funtek.

Potpisivanju ugovora nazočili su župan Stjepan Kožić i predsjednik Skupštine Mato Čičak.

– Vatrogasci su kod nas u Zagrebačkoj županiji izuzetno organizirani i spremni i uvijek spremni za pomoć kada ih se treba. Vatrogasci su sigurnost svim žiteljima Zagrebačke županije u svakoj neprilici, ali i u svakom događaju, kojem se vatrogasci odazovu – kazao je župan Kožić istaknuvši kako je Zagrebačka županija kroz proteklih 15 godina osigurala više od 52 milijuna za djelovanje Vatrogasne zajednice.

Predsjednik Skupštine ZŽ Mato Čičak je izrazio veliko zadovoljstvo što se potpisuju ugovori koji donose dobrobit svim našim ruralnim kraljevima.
-Raduje me što ovaj projekt koji je započeo pokojni načelnik Željko Funtek ide u realizaciju- kazao je Čičak, koji se tom prilikom osvrnuo i na nedjeljne prijevremene izbore za načelnika.

– Pozivam sve mještane da igraju na sigurno te da izaberu Tihomira Đurasa i Marina Žafrana koji će nastaviti putem pokojnoga Željka Funteka. Uvjeren sam da će se odlična suradnja Općine Brckovljani i Zagrebačke županije nastaviti – poručio je Čičak.
I Župan Ķožić izrazio je uvjerenje da je upravo aktualni predsjednik Općinskog vijeća taj koji može nastaviti kontinuitet razvoja koji ke započeo u vrijeme prerano preminulog Željka Funteka.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist