Mato Čičak ponovo saborski zastupnik

Piše: - 18.09.2020.

Predsjedništvo HDZ-a na sinoć održanoj telefonskoj sjednici odlučilo je da će Mato Čičak u Hrvatskom saboru zamijeniti izabranog zastupnika Dražena Barišića, priopćeno je u petak iz HDZ-a.

“Predsjedništvo HDZ-a na svojoj sinoć održanoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku o određivanju zamjenika zastupnika umjesto izabranog zastupnika  Dražena Barišića. S obzirom da je zastupnik Dražen Barišić, izabran na listi HDZ-a u VI. Izbornoj jedinici u 10. sazivu Hrvatskoga sabora, svoj mandat stavio u mirovanje, Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku da se za zamjenika zastupnika odredi Mato Čičak”, ističe se u priopćenju HDZ.

Načelniku općine Rugvica ovo je drugi put da ulazi u saborske klupe kao zamjena. U dijelu prošlog mandata mijenjao je Gorana Marića u vrijeme njegova obnašanja ministarske funkcije.  Mato Čičak osvojio je na ovogodišnjim izborima u VI. izbornoj jedinici  2587 preferencijalnih glasova, što je za 239 više od Dražena Barišića, pa je zapravo, saborsku stolicu zaslužio već i ranije.

Inače Mato Čičak, trenutno obnaša i funkciju predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije, a kao tajnik županijske organizacije HDZ-a nominiran je i za predsjednika, no izbori su zaustavljeni zbog epidemije koronavirusa.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist