Održana 85. Zlatna igla

Piše: - 20.09.2020.

Četrnaest domaćih autora predstavilo je večeras svoje modne kolekcije na modnoj reviji – jubilarnoj 85. Zlatnoj igli

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja ove godine slavi jubilarnu 85. godinu te okuplja najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na kolege iz Pariza. Ta najdugovječnija modna manifestacija u regiji već generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn.

Revija se održala uz izravan prijenos iz Studija Anton Marti Hrvatske radiotelevizije uz glamuroznu glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije i ravnatelja Mirka Bocha koja je pratila izlaske modela na modnu pistu.

Ove godine, u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama zbog pandemije koronavirusa, na reviji su izostali ugledni gosti iz javnog, političkog i kulturnog života kao svih ovih prethodnih godina. No, to nije umanjilo njezinu vrijednost.

Zaštitni znak Zlatne igle su kvalitetni materijali i izrada te maštovitost u kombinacijama, a samom svojom dugovječnošću opstanka najbolje opisuje upornost, marljivost i vjeru naših obrtnika da se hrvatski proizvod mora održati na našim prostorima.

Ove se godine predstavilo 14 kolekcija domaćih autora:

XD Xenia Design, Mara Etno Butik, NIT by Ana Žarković, Stolnik, Vjenčanice Ljubav, Krojački obrt Jura, Modni dizajner Nada Došen, Modna manufaktura Mustre, Modni dizajner Iva Karačić, Otvoreni Atelijer Milena Rogulj, Muška moda Šabić, Dora, Krzno Sumrak i Igor Galaš.

Svoje modne kreacije predstavila je i Škola za modu i dizajn.

U sklopu revije predstavili su se frizerski saloni Zanetti, Cool, Larisa i Stil, te kozmetički saloni De Luxe, Karma, Lotos, Andrea i Agness. Kreacije su upotpunile obuća Hogl, Borovo, Bočak, Mass Shoes i VUK leather, cvjećari Feresin,  La Marco, Bombončić, Lanište, Tea i Poppy, nakit Zlatarne Popek i Lapidarium, materijali RUHO i oglavlja Mario Trešćec.

Tradicija i prepoznatljivost zagrebačkih obrtnika već se dugi niz godina podupire kroz Obrtničku komoru Zagreb i Udruženje obrtnika Grada Zagreba koji zajednički rade na budućnosti zagrebačkih brandova.

Galerija slika:

 

 

 

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist