VEČERAS VJEŽBAMO NA JARUNU!

Piše: - 23.09.2020.

U sklopu inicijative Europske komisije danas počinje Europski tjedan sporta, koji će trajati do do 30. rujna, a održava se u svim zemljama Europske unije. Nacionalni koordinator događaja u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo turizma i sporta

Svečano otvorenje Europskog tjedna sporta bit će danas u 18.30h na Malom jezeru gdje će brojni sportski klubovi, fitness centri i sportske udruge građanima predstaviti različite oblike tjelesne aktivnosti.

Slogan #BeActive po kojem je ETS postao prepoznatljiv u javnosti i kojim se želi potaknuti javnost da bude aktivna cijele godine, ovaj put promiču i ambasadori heroji – ljudi koji su tijekom ove vrlo izazovne godine, čuvali naše zdravlje i živote.

Među njima se ističu HGSS, vatrogasci, Savez izviđača Hrvatske te Alpinisti, speleolozi i visinci koji su pomagali oko posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici. Zajedno s mnogim sportašima ambasadorima, oni su primjer koliko je važno paziti na zdravlje i biti u dobroj tjelesnoj formi.

Jedan od ambasadora heroja, predstavnik javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, zapovjednik Darko Brlečić poručio je: “Za bavljenje bilo kakvim vidom tjelesne aktivnosti najbitnije je svladati onu prepreku u glavi. Kako bi se što lakše
priključili nekom sportu uvijek se dobro priključiti nekoj ekipi, jer onda “tjerate&” i potičete jedni druge na aktivnost“.

Podijelite

Current track

Title

Artist