Koronavirus u Domu za starije u Rugvici

Piše: - 29.09.2020.

U odnosu na podatke od jučer, 12 je osoba više oboljelo od COVID – a 19 na području Zagrebačke županije, i to čak njih 10 na području Općine Rugvica te dvije u Velikoj Gorici, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Od 12 novooboljelih osoba 3 su kontakti već oboljelih, a u staračkom domu u Rugvici pozitivno je 8 korisnika i 1 djelatnik.

Samoizolacija je propisana za još 119 osoba. Izliječeno ih je 19. Od početka pandemije do danas na području Županije evidentirana je 791 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 546 osoba, a 16 ih je preminulo. Trenutačno je aktivno 229 slučajeva.

Proboj korone u Dom za starije u Okunščaku potvrdio nam je vlasnik i ravnatelj Ivan Stipić. Pohvalio je suradnju s epidemiološkom službom, odnosno doktorom Vranješom, i izrazio nadu da će se trenutno zaraženi brzo oporaviti. Naime od njih osam, čak sedam nema nikakvih simptoma bolesti. Ipak preventivno su prevezeni u bolnicu, a kod preostalih korisnika provode se sve propipasane epidemiološke mjere Zavoda za javno zdravstvo.
” Svi ćemo se maksimalno boriti da posljedice ulaska korone u dom budu što bezbolnije, za korisnike, ali i za djetanike”- zaključio je naš razgovor Ivan Stipić u trenutku dok se pozitivne korisnike prevozili u bolnicu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist