UDRUGA SVE ZA NJU: REDOVITI PREGLEDI SPAŠAVAJU ŽIVOT

Piše: - 02.10.2020.

U Mjesecu borbe protiv raka dojke emisiju Civilka posvetili smo radu udruge Sve za nju, s porukom da redoviti pregledi spašavaju živote, budući da su izgledi za izlječenje raka dojke koji se na vrijeme otkrije – veći od 90 posto. Nažalost, otkazana je akcija koja je bila predviđena za sutra, ali uz poruku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koju ovdje prenosimo, pozivamo vas da se informirate o prevenciji i zdravlju, večeras od 18:30.

Poštovane i drage djelatnice, članice i korisnice Udruge „Sve za nju“ ,

zbog dobro nam znanih okolnosti s epidemijom COVID-19, utrka i javnozdravstvena akcija „To nisu samo ženske stvari“ se neće održati na Bundeku kako je bilo planirano pa mi dopustite da vam se obratim ovim putem.

Vaša hvalevrijedna akcija u povodu Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke i Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, a radi podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja te opake bolesti i drugih tipičnih ženskih karcinoma, ova sveobuhvatna podrška oboljelim ženama pod motom „ženska bolest nije samo ženska stvar“ uvijek je važna. Usuđujem se reći, danas još i više.

Ovom epidemijom život nije stao. Nažalost, maligne bolesti su i nadalje oko nas pa je jako važno nastaviti s preventivnim programima kako ne bi došlo do „eksplozije“ dijagnoza malignih bolesti kada epidemiju pobijedimo.

Pozivam sve na odgovorno ponašanje jer održavanje fizičke distancije u kontaktu je osobito bitno za pacijente koji prolaze proces liječenja kemoterapijom i koji primaju imunoterapiju. Upravo oni trebaju izbjegavati gužve, ne izlaziti iz kuće nije li neophodno i ne koristiti se sredstvima javnog prijevoza.

Iskoristio bih priliku, dopustite li mi, zahvaliti liječnicima i medicinskim sestrama te svim drugim djelatnicama i djelatnicima što ulažu ogroman trud u zdravstveni sustav kako bi normalno funkcionirao i kako nijedna kategorija bolesnika ne bi ostala nezbrinuta.

Pozivam još jednom sve žene, ali i sve ostale građane da se za svoje zdravlje brinu i da se odazivaju na preventivne preglede. Drage sugrađanke i dragi sugrađani, ne ignorirajte simptome bilo koje vrste i ponašajte se odgovorno!

Samo tako ćemo sačuvati vlastito zdravlje i onih oko nas.

Gradonačelnik Grada Zagreba

Milan Bandić

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist