Brojke nisu dobre, uozbiljimo se! Oglasio se i dugoselski Stožer

Piše: - 09.10.2020.

Broj zaraženih od COVID – a 19 sve više raste i ponovno je u središtu interesa. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavio je kako su u protekla 24 sata zaražene nove 53 osobe. Od tog broja čak 23 su s dugoselskog područja, 14 u Dugom Selu, 6 u Rugvici i 3 u Brckovljanima. Broj zaraženih na dugoselskom području daleko premašuje ostale dijelove Zagrebačke županije. Na povećan broj oboljelih upozoravali smo često u posljednje vrijeme, a danas se službenim priopćenjem oglasio i Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela. U priopćenju, među ostalim, stoji:

“Na području Republike Hrvatske došlo je do dramatičnog povećanja broja bolesnika na COVID – 19. Većina naših sugrađana opustila se u provođenju propisanih mjera zaštite, kao i pojedini pravni subjekti. Nakon najnovijih podataka županijskog Stožera civilne zaštite po kojima je u jednom danu na području Grada Dugog Sela zaraženo 14 građana, što se smatra vrlo zabrinjavajućim, dugoselski Stožer civilne zaštite poziva sugrađane na maksimalnu odgovornost u ponašanju i poštivanje svih epidemioloških mjera, nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku, održavanje socijalne distance i da u potpunosti izbjegavaju veća okupljanja koja posebno predstavljaju velik rizik za širenje virusa; proslave rođendana, karmine i ostala obiteljska i društvena okupljanja.

Da bi se predmetno stanje popravilo, ubrzo očekujemo nove strože mjere od Nacionalnog stožera na temelju kojih ćemo postupiti na našem području.

Županijski Zavod za javno zdravstvo obrađuje trenutačne podatke o stanju oboljelih i o onima koji su u izolaciji te ćemo nakon toga obavijestiti javnost. Što se tiče epidemiološke anamneze, slučajevi su većinom povezani s obiteljskim okupljanjima, kontaktima s posla te povratku iz inozemstva. Za značajan je broj nejasna epidemiološka anamneza i to zabrinjava; ne znaju se kontakti oboljelih, što predstavlja problem oko zbrinjavanja svih potencijalnih izvora opasnosti. U domovima za starije osobe na području Grada trenutačno nema incidenata”.

Ovim putem prenosimo i poruku načelnika Stožera Nikole Tominca:

“Poštovani sugrađani, isključivo je na Vama kakva će epidemiološka situacija kod nas biti u narednom vremenu. Moramo se svim snagama boriti da spasimo i sačuvamo što povoljnije stanje, zaštitu naših najbližih i svih sugrađana. Pratite sve obavijesti putem sredstava javnog informiranja kako biste mogli postupiti po najnovijim mjerama državnog Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo”.

Napominjemo i da je ispred Doma zdravlja u Dugom Selu postavljen šator koji će služiti kako čekaonica u novim epidemiološkim uvjetima, a zbog dolaska hladnijih i kišovitijih dana.

“U organizaciji s Gradskim društvom Crvenog križa i Domom zdravlja Dugo Selo postavili smo jedan šator, a uskoro dolazi i kontejner kako bismo zaštitili naše sugrađane od hladnog vremena”, kazao nam je načelnik Stožera Tominac.

Podijelite

Current track

Title

Artist