Ivana Bodrožić objavila novi roman „Sinovi, kćeri“

Piše: - 12.10.2020.

Iz tiska izašao željno očekivani novi roman Ivane Bodrožić „Sinovi, kćeri“.

Netom objavljeni naslov nagrađivane autorice „Hotela Zagorje“ roman je o obitelji, ljubavi, tijelu, ženskosti i slobodi, a donosi nam priču ispripovijedanu iz tri perspektive: jedne kćeri, jednog sina i jedne majke. Na momente lirski, a s izraženom dramskom napetošću koja se najbolje uočava u odnosu između majke i kćeri donosi nam i priču o drugosti, prvenstveno drugosti u tijelu. Roman je to koji ukazuje na neraskidivu vezu između naših privatnih sloboda, ljudskog dostojanstva i društvenih okolnosti te posredstvom empatije kao najvažnijim rekvizitom, razbija okove i otključava naše živote, zapretene obiteljske odnose i zabranjene ljubavi.

Sve što nam je bilo strano i nepoznato u ovoj virtuozno ispisanoj prozi Ivane Bodrožić, koja spaja spisateljsko umijeće i brigu za društvo u kojem živimo, počinjemo osjećati bliskim, svojim i poznatim. Tragom vrhunskih djela poput „Srednjeg spola“ Jeffreyja Eugenidesa ili romana Margaret Atwood koji se bave tijelom i njegovim društvenim ozljedama, snaga ovog romana u istinskoj je književnosti da potisnuto u nama preoblikuje i učini ga pokretačem osobne i društvene promjene.

Novi naslov Ivane Bodrožić „Sinovi, kćeri“ objavljuje Corto Literary u imprintu Hermes i dostupan je u svim knjižarama u Hrvatskoj!

Ivana Bodrožić rođena je u Vukovaru 1982. godine. Otac Ante joj je ubijen na Ovčari, a ona je s majkom i bratom kao prognanica bila prvo na Jadranu, a poslije je živjela u Zagrebu i Kumrovcu, u zgradi političke škole. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost te filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman, “Hotel Zagorje”, za koji je dobila nagradu Kiklop za najbolje prozno djelo godine.

Podijelite

Current track

Title

Artist