Sadnja stabala ove subote u Sesvetama

Piše: - 19.10.2020.

Udruga Zelene i plave Sesvete i Zabavni radio uz pomoć brojnih partnera, pripremaju do sad najveću javnu ekološku akciju sadnje stabala na području Sesveta, točnije Sesvetske Sopnice.

Akcija će se održati u subotu, 24. listopada u vremenu od 10 do 16 sati, na prostoru oko škole Sesvetska Sopnica, uz prostor šetnice pokraj potoka Trnava, te uz veliki zeleni prostor župne crkve sv. Marije Anđeoske.

Na 60.000 četvornih metara niknut će novih 250 stabala, i to 85 različitih vrsta, a mjesta gdje će biti posađena odredili su  stručnjaci, a potom će svako drvo biti upisano u kartu zelenila Grada Zagreba.

Cilj projekta je da jednog dana ovaj prostor zaprimi odlike arboretuma.

Pripremni radovi su u tijeku, pa je tako Zrinjevac već iskopao rupe, a svaka obitelj, par ili pojedinac koji će se pridružiti akciji dobit će sadnicu koju će posaditi, a nadamo se kasnije godinama, promatrati kako napreduje.

Udruga Zelene i plave Sesvete s partnerima akcije priprema okrepu za sve sudionike, ali i zabavu uz zabavni program Zabavnog radija i nastup naše sugrađanke, harfistice Doris Karamatić te sadržaj za najmlađe, a to je oslikavanje platnenih vrećica u suradnji s likovnom grupom Ostvarenje.

S obzirom na veličinu prostora, pozivaju sve na sudjelovanje u sadnji, no ipak uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite. Stoga pozivamo i Vas da se pridružite i pomognete svojim radom!

Ponesite dobru volju i alat za kopanje i vidimo se u subotu u 10 sati!

Podijelite

Current track

Title

Artist