Ivana Kindl – Božić je i njima

Piše: - 09.11.2020.

Ivana Kindl objavila je „Božić je i njima“, blagdanski singl s nesvakidašnjom temom; ova iznimna vokalistica i autorica novu je pjesmu, ponovno kreiranu s partnerom i suradnikom Alenom Križajem, posvetila napuštenim mačkama i psima.

Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta

„Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema se logički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe.“

Kad je riječ o brizi prema napuštenim životinjama, glazbenica je i sama spasila mnoge:

„Osim maca koje imamo doma, brinem se i o uličnim mačkama. Povezana sam s volonterima iz raznih udruga koji su vrlo požrtvovni i bez kojih bi situacija bila još gora. Srce mi puca kad vidim pse i mace koji na hladnoći čekaju udomljenje. Ova pjesma je nastala kako bismo osvijestili ljude da gledaju srcem i potaknemo ih da otvore vrata tim nježnim dušama koje će im obogatiti život. Trebamo brinuti o svim životinjama, one su bitne za očuvanje planete.”

„Božić je i njima“ donosi gospel/R&B ugođaj, za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering. Uz njih, u kreiranju pjesme sudjelovali su i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).

Ivana Kindl svojom novom pjesmom nastavlja niz autorskih singlova koji je započeo sa „Sve istine i laži“, popraćen uspješnima „Ima nade“, „Budi mi blizu“, „Imamo razlog“, „Ostavljaš me samu“ te „Divovi ljubavi“. Svakim je singlom ostvarila visoku poziciju na domaćoj listi Zabavnog airplaya i dodatno zapečatila svoj prepoznatljivi glazbeni zvuk, koji je ponovno prisutan i u njenom najnovijem, božićnom singlu.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist