IZUMITELJI, SRETAN VAM VAŠ DAN!

Piše: - 09.11.2020.

Na današnji dan rođena je glumica i inovatorica Hedy Lamarr, a u svijetu se obilježava Dan izumitelja.

U emisiji Zabavno na Zabavnom razgovaramo s predstavnicima Udruge inovatora Hrvatske, koja je u listopadu unatoč epidemiji uspjela organizirati 18. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA.

Glavni tajnik Udruge Matija Žugec rekao nam je da su predstavljene su inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a rezultat su rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola te studenata hrvatskih sveučilišta. Za njih i za djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.

Inovator Tomislav Pokrajčić dobitnik je zlatne medalje Sajma inovacija u San Franciscu za svoju inovaciju razbijanja obalnih valova, o čemu ćemo razgovarati u petak u 18:30 u emisiji Civilka.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist