Počinje izgradnja vatrogasne garaže u Ostrni

Piše: - 09.11.2020.

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan ugovor između Grada Dugog Sela i Tekton gradnje d.o.o. kojim počinje gradnja vatrogasne garaže za DVD Ostrnu.

Ugovor je potpisao, ispred grada, gradonačelnik Nenad Panian, a prisutni su bili i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela Nikola Rnjak i zapovjednik DVD Ostrna Božidar Cik.

 gradonačelnik Nenad Panian

“Vatrogastvo je za Grad Dugo Selo značajni subjekt u zaštiti građana te njihove i javne imovine, a DVD Ostrna vrlo bitan dionik VZG Dugo Selo. Ponosni smo na sve naše vatrogasce i suportere koji izvršavaju svoje zadatke kako na gradskom području, tako i prema potrebi na dislokacijama tijekom ljetnih mjeseci u Dalmaciji. DVD-u Ostrni bila je prijeko potrebna nova garaža za njihova trenutna, ali buduća vozila, što smo ovime im omogućili”

Radovi vrijedni 1.828,000 kuna počinju za dva tjedna, a predviđen završetak je 270 dana od uvođenja izvođača u radove. U novoizgrađenom prostoru veličine više od 300 metara kvadratnih bit će smještena 4 garažna mjesta, garderoba za vatrogasce, spremište za vatrogasnu opremu, uredski prostor i sanitarni čvor.

predsjednik DVD-a Ostrna Božidar Cik

„Izgradnja garaže je projekt koji je iznimno važan za naše društvo, kao i za sve stanovnike Velike i Male Ostrne. Navalno vozilo trenutno parkiramo u privatnoj garaži kilometar daleko od Doma, a kombi i putničko vozilo parkirano u samoj sali Doma što nam poprilično otežava operativni rad u Društvu. Nakon izgradnje garaže DVD Ostrna planira proširenje sale koja ne zadovoljava trenutne potrebe Društva. U ime svih članova zahvaljujem se Gradskom vijeću Grada Dugog Sela i gradonačelniku u realizaciji projekta s nadom kako ćemo sljedeće godine moći se svi zajedno okupiti u novoizgrađenim prostorima“

Predsjednik VZG Dugo Selo Nikola Rnjak najavio je i realizaciju nekih drugih projekata

„U tijeku je natječaj za nabavu vatrogasne autocisterne za DVD Dugo Selo, a u pripremi je i projekt za dogradnju garaže za DVD Dugo Selo. U dolasku je i novo navalno vozilo za potrebe DVD-a Dugo Selo koje je financirano programom MUP-a, tako da se vatrogasci VZG Dugo Selo uz pomoć Grada, a djelomično i države, vrlo dobro se opremaju i pripremaju za buduće razbolje. Što se tiče nabave vozila s ljestvama čija vrijednost investicije bi iznosila oko 4 do 5 milijuna kuna, što u ovom trenutku nije realno ne samo zbog financijskih razloga, već i zbog ustroja vatrogastva na području grada – taj projekt još će pričekati“

Zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić dodala je na kraju kako je proces realizacije projekta prošao dvije javne nabave, s obzirom da je prva bila poništena jer su sve ponude bile iznad osiguranih sredstava. Ovim ugovorom obuhvaćeni su troškovi izgradnje u rohbau sistemu te će se novim ugovorom te planiranim sredstvima u gradskom proračunu za 2021. godinu osigurati opremanje izgrađenog garažnog prostora.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist