Lampaši za Vukovar i Škabrnju

Piše: - 17.11.2020.

Duž Ulice Grada Vukovara ali i u brojnim drugim gradovima, kvartovima i naseljima danas će se paliti lampaši.

Tradicionalno središnje obilježavanje u Zagrebu i ove godine organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Pod sloganom “I reći ću vam samo još jednu stvar – zapamtite Vukovar” pozivaju građane da u 18 sati, s maskom na licu, međusobnim razmakom i uz poštivanje epidemioloških mjera, zapale lampaše duž Ulice grada Vukovara.

Središnje mjesto obilježavanja je kod križanja s Ulicom Hrvatske bratske zajednice, odnosno ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu, gdje će se od lampaša napraviti križ u čijoj će sredini ispisati ime Grada heroja, a prigodni program dramskih umjetnika poet će u 18:30 h.

Lampaši će se danas zapaliti i u Dubravi. U 16:00 sati kod spomenika u Parku dubravskih branitelja kod Kulturnog centra Dubrava volonteri i pripadnici braniteljskih udruga zapalit će svijeće i lampašima ispisati  VUKOVAR. U 17:00 sati služit će se sveta misa u župnoj crkvi Sv. Mihaela u spomen na sve poginule branitelje i sve žrtve u Domovinskog rata, a potom će se zapaliti lampaši u Vukovarskoj ulici u Donjoj Dubravi.

U Sesvetama tradicionalno, obilježavanje organizira Udruga Hrvatska žena. Paljenje lampaša počinje od 16:30 kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a nakon toga slijedi i zajednička molitva kod OŠ Luka koju će predvoditi vlč. Mario Migles.

U Dugom Selu će se također paliti lampaši, kod župne crkve, a nakon Svete mise koja počinje u 18 sati.

Program obilježavanja Dana sjećanja završit će sutra (srijeda, 18. studenog) u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu. Misa zadušnica za sve stradale počinje u 19 sati, a odmah nakon nje i koncert “Zapamtite Vukovar”.

Organizatori svih obilježavanja pozivaju na dostojanstveno obilježavanje u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist