Brojke i dalje rastu, Stožer uvodi nove mjere

Piše: - 20.11.2020.

Broj zaraženih u Hrvatskoj i dalje raste, situacija je ozbiljna. Stožer je pripremio nove mjere, kako bi se suzbilo širenje epidemije. “2958 je novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva 18 193”, rekla je Vera Katalinić – Janković, pomoćnica ministra zdravstva Vilija Beroša. “Već desetak dana najavljujemo nove mjere ako se ne postigne pad u ovom tjednu. Budući da pad nismo dostigli, mjere su sljedeće, izvijestio je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović:

“Ograničenje okupljanja na 25 osoba, umjesto dosadašnjih 50. Na sprovodima se smanjuje broj također na 25 osoba, s tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom. Sportska natjecanja održavat će se bez gledatelja, a sva javna događanja morat će završiti u 22 sata. Privatna okupljanja ograničavaju se na 10 osoba. Obustava rada ugostiteljskih objekata noćni bar, noćni klub, obustava rada casina, dok drugi ugostiteljski objekti rade do 22, a ne više do 24 sata”.

Ugostiteljski objekti moraju napisati kao i sve trgovine koliko najviše ljudi može biti unutar prostora, objašnjava. Uvodi se zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 do 6 sati. Za umjetničke izvedbe, kina, vjerske obrede i sjednice uvedena su dodatna ograničenja; naime, za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 kvadratna metra, dodao je. “Nove mjere uvode se u ponoć i trajat će do 15. prosinca”, kazao je na kraju Božinović.

A brojke rastu i u Zagrebačkoj županiji. U protekla 24 sata utvrđena je zaraza koronavirusom kod 295 ljudi. Od ukupnog broja 35 je u Dugom Selu, osam u Brckovljanima i pet u Rugvici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist