Herman, Turk, Budimir, Čičak i Žafran pobjednici izbora u HDZ-u

Piše: - 22.11.2020.

Održani su   izbori u HDZ-u na lokalnoj razini: gradova, općina i županija.

U Zagrebu novi je predsjednik Mislav Herman koji nije imao protukandidata. Za potpredsjednike su između 12 kandidata  izabrani Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas i Frane Barbarić.

 

Željko Turk novi je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije. Gradonačelnik Zaprešića  dobio je 2 734 glasa, odnosno 67,25 posto stranačke potpore. Njegov protukandidat, Damir Mikuljan, dobio je potporu od 1331 glasa. Za potpredsjednike su također izabrani kandidati s liste Željka Turka: Javor Bojan Leš, Tomislav Landeka, Tomislav Masten i Božidar Škrinjarić.

U Dugom Selu su bila čak 3 kandidata za predsjednika. Na izbore je izašlo 274 glasača, a 7 listića je bilo nevažećih. Dosadašnji predsjednik Darjan Budimir ponovo je izabran za predsjednika sa 176 glasova, Zdravko Šuker dobio je 84, a Tomislav Knez 11.  Za potpredsjednike su izabrani Ivan Gereci sa 182 glasa, Mladen Šestan 165 i Mara Mamuza sa 158 glasova.  Na svojoj FB stranici Darjan Budimir zahvalio se svima članovima i članicama stranke koji su izašli na izbore i podržali njega i druge kandidate na gradskim i županijskim izborima. “Vaši glasovi dokaz su da radimo dobro, da ste to prepoznali i ono najvažnije da imam vašu podršku da nastavim raditi za dobro naše zajednice i naše djece” – napisao je Budimir uz zahvalu što je podržan i cijeli njegov tim: Maru, Mladena i Ivana i poručio:  “Zajedno idemo dalje”.

 

U Rugvici dosadašnji predsjednik Mato Čičak nije imao protukandidata za mjesto predsjednika, jednako kao ni kandidati za zamjenike   Nenad Jakšić i Zlatko Radilović. U Rugvici je na izbore izašlo 236 članova HDZ-a Mato Čičak dobio je 233 glasa uz 3 nevažeća listića, a  Nenad Jakšić 221 i  Zlatko Radilović 110 za potpredsjednika. Izabrano je i 17 članova Općinskog odbora HDZ-a Rugvice.
U Brckovljanima je na izbore izašlo 44 člana HDZ-a. Dosadašnji predsjednik  Marin Žafran dobio je 42 glasa uz 2 nevažeća listića, dok su  za potpredsjednike izabrani Ivica Jakara i Anamarija Krvarić sa po 30 glasova.

Podijelite

Current track

Title

Artist