COVID brojke ne padaju, Tominac: trebat ćemo efikasnije mjere

Piše: - 24.11.2020.

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 142 nova slučaja zaraze koronavirusom, u Dugom Selu 12, Rugvici 2 te u Brckovljanima 1. Situacija je itekako zabrinjavajuća, a zbog velikog broja Dugoselaca koji dnevno migriraju prema Zagrebu, brojke iz glavnog grada prenose se na okolicu, kaže načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac.

U posljednjih mjesec dana ukupno je 447 novooboljelih sugrađana, od kojih značajan broj s teškim zdravstvenim i smrtnim posljedicama. Veći rizici dolaze i dolazit će od raznih okupljanja radi zabave (privatne proslave, druženja, kafići, klubovi) te sportskih i vjerskih okupljanja. Nažalost, dodaje, velik broj građana skriva kontakte i time otežava obuzdavanje epidemije.

Na našem području poduzeli smo niz mjera kako bismo smanjili broj novozaraženih, a to su zabrane okupljanja i stalan nadzor mjesta gdje se sugrađani najviše zadržavaju, poput ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara, dodaje Tominac.

Međutim, prema riječima načelnika gradskog Stožera, sve upućuje na to da će nam zbilja trebati efikasnije mjere, jer se pokazalo da sadašnje ne daju baš neke rezultate.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist