Pavel – Dobri se zaborave

Piše: - 24.11.2020.

Pavel za kasnu jesen priprema nam, kako kaže Aljoša, prirodni surogat sreće i sjete za ples i plač pod nazivom “Dobri se zaborave”. I kad pomislimo kako smo dosad sve čuli, Pavel nas svakim novim singlom podsjeti koliko je njihova glazbena riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva. Spot za novi singl snimljen je u okolici Zagreba, a riječi pretočene u sliku pod redaljskom palicom Radislava Jovanova Gonza zajedno donose dašak gipsy zvuka i atmosfere.

Aljoša o pjesmi

“Htio sam napisati čisti tex mex, ali je moje slavenstvo refleksno provalilo u pjesmu i dobili smo nekakav balkanski tex mex, prirodni surogat sreće i sjete – iznenađujuće funkcionira. Moram i posebno pohvaliti bend koji je maestralno odsvirao zahtjevnu pjesmu i Antonija Gečeka koji se pridružio na trubi našem Stipi Mađoru. Gonzo je napravio sjajan spot, onako ciganski malo, ima blata i vatre. Plešite i plačite, zdravo je.”

Ovim singlom ujedno najavljuju i album

“Album će se zvati “Ennui”, lijepa francuska riječ koja označava melankoliju, zamor od svijeta. I “Weltschmerz” je bio u igri kao naziv, ali teška je ta riječ, opterećuje. “Ennui” je taman dovoljno i pretenciozna i lagana, fino klizi niz jezik, pa je i nevažno što ljudi ne znaju što zapravo znači. Fantastičan cover je napravio Filip Gržinčić, jedva čekam da izađe, prosinac je blizu, veselimo se.”

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist