Nadvožnjak kod Rugvice zatvoren za sav promet

Piše: - 05.01.2021.

Nakon današnjeg sastanka predstavnika općine Rugvica, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih autocesta, Policijske postaje Dugo Selo i predstavnika prijevoznika, odlučeno je da se od 12 sati za sav promet zatvori  nadvožnjak od rotora prema Rugvici. Promet je od 1. siječnja do danas bio reduciran, no nakon današnjeg sastanka zatvoren je za promet svih vozila i pješaka.

Načelnik općine Mato Čičak ističe da se iz sigurnosnih razloga ova odluka morala donijeti. Stanovnike je pozvao na strpljenje, jer je sigurnost svih sudionika u prometu ovog trenutka najvažnija. Vjeruje da će rekonstrukcija biti brza. Istog trenutka započeli su i dogovori oko organizacije prijevoza učenika nakon zimskih školskih praznika. Također, obavljeni su i razgovori s Čazmatransom vezano uz organizaciju lokalnog prijevoza.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Landeka kaže da je analiza stručnjaka IGH utvrdila oštećenje rasponske konstrukcije, djelovanjem potresa, tako da je promet dvostruko ugrožen. Može se dogoditi da neko vozilo ugrozi promet na nadvožnjaku, ali i na autocesti. Sanacija će krenuti jako brzo jer je Županijska uprava za ceste već prije planirala sanaciju nadvožnjaka, tako da bi se već 12. siječnja trebala otvoriti natječajna dokumentacija već pristiglih ponuda.

Djelatnici policijske postaje Dugo Selo odmah nakon sastanka krenuli su s organizacijom nove prometne regulacije, rekao nam je Goran Mađer, zamjenik načelnika Policijske postaje Dugo Selo. Osim prometne signalizacije, bit će postavljene i fizičke prepreke kako bi se onemogućilo prometovanje nadvožnjakom. Obilazni pravac je preko rotora kod Ikee prema Sop Hruščici i preko Jalševca Nartskog do Rugvice i obratno.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist