Zagreb osigurao smještaj za beskućnike

Piše: - 15.01.2021.

Kako je najavljeno izrazito hladno vrijeme, a u cilju zaštite od hladnoće, Zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, Prihvatilištem za beskućnike i Ustanovom „Dobri dom „ organizirao je od danas do  25.01. dodatni privremeni smještaj za osobe koje borave na otvorenom i nemaju mogućnost drugog odgovarajućeg smještaja.

Odlazak na smještaj osigurava se organiziranim prijevozom, a polasci autobusa s Glavnog kolodvora Zagreb u Prihvatilište Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici su danas, sutra u nedjelju i ponedjeljak  u 18 sati

Pri tome iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom napominju da osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, no  zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na Covid 19 kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru, te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište.

Isto tako, u suradnji s Ustanovom „Dobri dom“ Grada Zagreba, a kako bi se osigurao dodatni prostor za zaštitu od hladnoće za osobe bez primjerenog smještaja sve do 25. 01.2021. pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje na lokaciji Branimirova 35, u vremenu od 19,00 do 07,00 sati ujutro.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist