Gordana Marković – Idi Tamo Gdje Je Ljubav

Piše: - 18.01.2021.

Zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavila je video za novi singl “Idi tamo gdje je ljubav”. Videospot je sniman na lokacijama slikovitog Grožnjana i čarobnih Fužina što pjesmi daje posebnu vizualnu notu

“Pjesma je nastala u suradnji s kolegicom Ivanom Lulić iz benda Auguste. Ona mi je poslala tekst krajem 2018. godine i odmah mi se svidio, uglazbila sam ga i odlučila da će se svakako naći na mom prvom samostalnom albumu”, otkriva Gordana Marković te ističe kako joj je aranžman ove pjesme jedan od najdražih na albumu.

Na suradnju i nastanak pjesme se sa svojim dojmovima nadovezuje i Ivana Lulić, koja kaže: “Nakon jednog odmaka od rada u Augustama, nastala je pjesma „Idi tamo gdje je ljubav“. Za razliku od prethodno napisanih iz vlastitog iskustva, ovo je bila prva pjesma u kojoj sam vježbala pisanje iz uloge. Pokušala sam prepričati jednu priču kroz postavljanje u tuđe cipele, ali zadržati dubinu odnosa, stvoriti posebnu atmosferu i napisati stihove po uzoru na sve one velike pjesme šezdesetih i sedamdesetih godina. Poznavajući Gordanin glazbeni senzibilitet, nadala sam se da bi mogla postati fatalna pjesma velikih melodija jer je otprve zazvučala izuzetno.”

S albuma “Obrisi” je do sada predstavljeno pet singlova, a s objavom “Idi tamo gdje je ljubav” glazbenica zaokružuje priču o svom prvom albumu: “Kako je ova pjesma izašla skupa sa svim ostalim pjesmama na albumu “Obrisi” prošle 2020., zbog te u najmanju ruku neobične godine imala sam osjećaj da nije dobila dovoljno pozornosti koju zaslužuje. Zato sam ovu priču s albumom odlučila zaključiti upravo s njom, a koji je bolji način nego snimiti spot za nju! Uvijek sam ju doživljavala kao zimsku pjesmu, zato je ovo zapravo savršeno vrijeme za njen izlazak!”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist