Pjesme Zagrebačkog festivala uspješno zaplovile eterom Zabavnog !

Piše: - 25.01.2021.

Unatoč odgodi završne priredbe za proljeće, pjesme Zagrebačkog festivala započele su svoj život u hrvatskom radijskom eteru, uz značajan uspjeh i na top listama.

Ovotjedna domaća Airplay lista Zabavnog radija u samom vrhu ovog tjedna ima pjesmu “Manijak” grupe Colonia, te Matiju Cveka i pjesmu “Ptice”. Na HR TOP 40 listi singlova našle su se festivalske pjesme: „Volim kako se smiješ“ Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda, „Manijak“ Colonije, „Nostalgija“ Vladimira Kočiša Zeca te ispovijest Borisa Rogoznice „Samo čovik.

Na HR TOP 20 listi koja se sastavlja temeljem podataka Fokuskontrola o emitiranjima na radiju i televiziji, najslušanijima u Hrvatskoj pridružuju se i duet Mije Negovetić i Edija Abazija „Ljubav nema kraj“, Nelina „Ono što ostaje“, „Neka zvona zvone“ Vjeke te „Ptice“ Matije Cveka.

Uz dugogodišnju tradiciju izloga domaćeg pop stvaralaštva, Zagrebački festival posljednjih se godina isprofilirao i kao uspješna platforma za predstavljanje novih pjesama u eteru. Na vrhu najslušanijih pjesmama u 2020. našle su se dvije pjesme koje su svoju premijeru doživjele upravo na pozornici Zagrebačkog festivala: pobjednička pjesma Marka Kutlića, „Samo nek’ ona sretna je“ te nesvakidašnji duet Pavela i Tedija Spalata „Ne daj na nas“.

Najslušanijim pjesmama i budućim hitovima ove će se godine pridružiti i neka od 22 nove pjesme izvođača koji će obilježiti 68. izdanje Zagrebačkog festivala: Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec i z++.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist