ZAPOČEO PRVI KRUG GLASANJA ZA 28. PORIN!

Piše: - 08.02.2021.

Vrijeme da glasači odluče tko su nominirani za najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj. Prvi krug glasanja kreće – danas!

Prvi krug glasanja za nominacije počinje danas, a završava 14. veljače u ponoć. Glasači će i ove godine u dva kruga glasanja odlučiti tko su najbolji u svim kategorijama i tko su dobitnici najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin.

Ove godine dodane su dvije nove kategorije – Najbolji album hip hop glazbe i Najbolji album elektroničke glazbe. Osim toga, do sada se dodjeljivala nagrada u kategoriji Najbolja produkcija, a sada je ta kategorija promijenila naziv u Producent godine. Najbolji album za djecu je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna. S obzirom na to da je dodijeljena prošle godine, ove godine se ne dodjeljuje. Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i ove su godine mogli prijaviti autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces ponovno bili uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo te tko su nominirani glazbenici u 36 kategorija bit će poznato 25. veljače na proglašenju nominiranih putem YouTube kanala glazbene nagrade Porin.

glavna tajnica Porina, Ivana Martinac

„Struka će ove godine ispred sebe imati 1784 prijave za 36 kategorija. Nimalo lagan zadatak, ali drago mi je da unatoč pandemiji koja je uzrokovala nezapamćeno lošu godinu za hrvatske glazbenike, glazbeno stvaralaštvo ne staje. Prijavljeno je čak 214 albuma, od toga njih 99 konkurira za kategoriju Album godine, a 299 skladbi prijavljeno je za Pjesmu godine. Imamo i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Ponovno smo svjedočili velikom broju prijava!“

Davor Drezga, izvršni direktor Porina

Nekoliko je scenarija u pripremi za ovogodišnju dodjelu 28. glazbene nagrade Porin: „Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Nominirane ćemo ove godine saznati 25. veljače online putem YouTube kanala i Facebook stranice Porina. A epidemiološka situacija će diktirati način na koji će se sama Glazbena nagrada Porin ove godine održati. Ali idemo korak po korak, najprije prvi krug nominacija“

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist