Marko Tolja – Budi budna

Piše: - 15.02.2021.

Nakon velikog hita “O tebi ovisan” s kojim je osvojio radijski eter, očarao publiku i koji već mjesecima ne “silazi” s glazbenih top ljestvica, Marko Tolja nam predstavlja nježnu glazbenu romansu “Budi budna”.

Autor pjesme Sergej Ćetković rekao nam je:

“Kažu da se svako rodi za nekog, a ova pjesma se rodila za Marka Tolju. Iako u trenutku stvaranja nisam ni razmišljao o tome tko bi ju otpjevao, ona je sama našla put i pokazala u pravom smjeru. Drago mi je da joj je baš Marko udahnuo život i pustio ju u svijet, te da će mnogi naći dio sebe i dio svoje osobne priče i ostati budni za svaku notu i svaki stih u godinama koje dolaze.”.

Marko Tolja o romantičnoj pjesmi:

“Kad god me netko pita kakva je ova pjesma, odgovor je uvijek isti: “Ovo je jedna od onih pjesama kakve se više ne pišu a svi ih volimo. Neopterećena trendovskim razmišljanjima i kalkulacijama”. Veliko hvala Sergeju koji mi je poklonio ovu divotu i imao povjerenja u mene da ću je iznijeti na pravi način. Ne mogu sakriti kako me tekst, melodija, harmonija i aranžman neodoljivo vraćaju u doba Runjića, Kalogjere i drugih velikana kada se glazba shvaćala na puno drugačiji način nego danas.”

Autor glazbe i teksta je Sergej Ćetković, aranžman potpisuje Ivo Popeskić, koji je također zaslužan za programiranje i klavijature.Bubnjeve je odsvirao Marko Lazarić, gitare Ivan Pešut, bas Henry Radanović, a saksofon Dražen Bogdanović.

Pjesmu “Budi budna” prati i romantični video spot iza kojeg stoji sjajan dvojac iz Lumiere production, a glavnu žensku ulogu tumači Elena Dizdar jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki koja je surađivala s top svjetskim brendovima.

Podijelite

Current track

Title

Artist