Dario Cebić – Depth

Piše: - 16.02.2021.

Vrhunski slovenski saksofonist Matej Bunderla i svjetski poznati hrvatski skladatelj Dario Cebić ovih dana snimili su jedinstvenu skladbu ,,Depth“ (“Dubina”) za alt saksofon i magnetsku vrpcu.

Riječ je o skladbi koja je nastala kao dugogodišnji istraživački spoj terapije glazbom, akustike i kompozicije te koju je prof. Cebić skladao kao reakciju na događaje oko nas.
Jedinstveni projekt uskoro će imati svoju premijeru diljem svijeta, a u spotu se koriste i brojni kadrovi snimljeni u Norveškoj i na Islandu. Tajanstveni i virtuozni zvuk saksofona vodi nas u jedan psihoterapeutski, meditativni štimung (ugođaj), a koji je popraćen fenomenom prirode – zvukovima mora, vjetra, tame, crkvenih zvona i drugih elemenata iz prirode.

Vrijedi napomenuti da je Dario Cebić na nedavno održanom međunarodnom glazbenom natjecanju u Njemačkoj, u Dresdenu, osvojio 1. mjesto s navedenom skladbom. Skladba se može koristiti i u glazbeno terapeutske svrhe, prvenstveno protiv depresije i psihičkih poremećaja. Snimatelj spota je Leonardo Dokša.

Matej Bunderla rođen je u Mariboru, gdje već sa sedam godina kreće s nastavom klavira, a s jedanaest godina započinje glazbenu naobrazbu iz saksofona. Završio je magisterij iz saksofona – solistički i pedagoški smjer te PPCM u sklopu ,,Klangforum Wien“. Nastupa kao solist s brojnim orkestrima i ansamblima, a redoviti je član Schallfeld Ensemble. Živi i djeluje u Hamburgu.

Dario Cebić završio je doktorat iz kompozicije, poslijediplomski studij kompozicije te doktorat iz glazbenih znanosti. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a 2020. godine dobio je nagradu Republike Hrvatske za pedagoški rad i kompoziciju.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist