Dugo Selo dobiva 6 km biciklističko-pješačkih staza

Piše: - 19.02.2021.

U Dugom Selu je predstavljen  projekt „Dugo Selo Walk&Bike“ izgradnje pješačko – biciklističke staze vrijedan preko 7 milijuna kuna s kojim bi se u 30 – tak mjeseci trebalo izgraditi  gotovo 6 kilometara pješačko biciklističkih staza. Radi se o trenutno jednom od najvećih infrastrukturnih projekata izuzetno važnih za grad, posebno zbog toga što grad do nedavno gotovo da nije imao biciklističke staze, rekao je gradonačelnik Nenad Panian,

-Odlučili smo biciklističku stazu izmjestiti sjevernije od centra, kroz Novo naselje i pružiti ljudima veću mobilnost i sigurnost- kaže Panian.

Osim Europskih 2,8 milijuna kuna grad će projekt financirati sa 4,2 milijuna i nastavit aplicirati na fondove tako da se riješe i ostale biciklističke staze. Pri kraju je staza kroz poduzetničku zonu, a nakon projekata izgradnje vodovoda i odvodnje, kreću radovi u centru – nakon čega ćemo imati jedan dobro prometno povezani grad s pješačko biciklističkim stazama od istoka prema zapadu i sjevera prema jugu, najavljuje gradonačelnik Panian.

Pročelnik odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević, ujedno i voditelj projekta kaže da je krajnji rok izvođenja radova svibanj 2022. godine. Plan je proces nabave završi najkasnije početkom ljeta te  početkom jeseni početi s radovima.
– Projekt se nastavlja na strategiju “Pametni grad” jer infrastruktura uključuje brojače prometa, punionice mobitela, pametne klupe i drugo – dodao je Dragičević.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist