Frizurama pomažu frizerima na Banovini

Piše: - 23.03.2021.

Simboličnim friziranjem osoba iz javnog života, jučer, na godišnjicu zagrebačkog potresa, obilježen je početak akcije za prikupljanje donacija „Frizeri i kozmetičari kolegama na Baniji“. Potaknuti situacijom s kojom su se i sami nosili, frizeri i kozmetičari Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika Zagreb krenuli su u pomoć svojim kolegama.

Za tri potpuno uništena frizerska salona, iz kojih vlasnici nisu mogli izvući ni opremu, pokrenuta je akcija pomoći kako bi se prikupila sredstva za kupnju novog inventara i frizerske opreme. Akciji smo posvetili i svoju današnju emisiju „Obrtnik, majstor svog zanata“, koju emitiramo svakog utorka u 10 sati i 10 minuta.

Spomenka Krebsz, majstorica frizerka, ujedno i potpredsjednica Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Zagreb, rekla je da će akcija trajati do 1. travnja i da se svi koji žele, mogu uključiti preko QR coda. Oprema je već naručena i uskoro čekaju isporuku, nakon čega će biti proslijeđena na Baniju, saznali smo od Ivice Zanettija, predsjednika ceha frizera, kozmetičara i pedikera Komore Zagreb i Udruženja obrtnika Zagreb.

Početak akcije obilježen je simboličnim friziranjem osoba iz javnog života u Obrtničkom prolazu zgrade Matice hrvatskih obrtnika u Ilici. Odazvale su se brojne osobe iz javnog života. Dok je sjedila na frizerskoj stolici, Tihana Harapin otkrila nam je koliko se boji potresa i kako je doživjela podrhtavanje u Zagrebu prije točno godinu dana. Mario Sedmak, kao dugogodišnji suradnik zagrebačkih obrtnika u projektu Zlatna igla, pohvalio je akciju i pozvao da se u nju uključi što više osoba.

Svim kolegama frizerima i drugima koji su se uključili u akciju, zahvalio je predsjednik Udruženja obrtnika Zagreba Antun Trojnar i podsjetio na brojne akcije koje su obrtnici Zagreba organizirali da se svi s kupa što prije vratimo u normalan život.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist