Počelo veliko cijepljenje u Zagrebu

Piše: - 07.04.2021.

Uz današnji Svjetski dan zdravlja Zagreb je predstavio treću fazu cijepljenja opće populacije, koja je krenula jutros na Zagrebačkom velesajmu. Pozive je dobilo 1500 Zagrepčana, no koliko će ih biti cijepljeno, tek treba vidjeti. Naime jučerašnji probni dan nije prošao uz dobar odaziv.
Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je kako se, od pozvanih 500 Zagrepčana, na cijepljene odazvalo njih samo 90. Cijepljenje je odbilo 150 građana, a ostali se nisu javili. No već jutros je red pred paviljonom najavio da će biti puno veći odaziv.

“Zagreb ima pripremljeno 30 000 doza AstraZenece, a danas bi trebalo doći 10 000 Pfizera, od kojih 5 000 doza ide odmah za docjepljivanje”, rekao je Šostar. Nada se da ćemo danas dosegnuti 1500 cijepljenih, u četvrtak i petak bi se cijepilo po 3000 osoba, a od ponedjeljka po 5000 osoba.

Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zahvalila je svim zdravstvenim i drugim djelatnicima koji su pomogli da cijepljenje bude dobro organizirano. Pozvala je građane da se cijepe i dodala da su aktivna dva telefona u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo te Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo za sve koji se ne služe internetom, pa se mogu javiti za cjepljenje telefonom.
“Moja poruka je jednostavna,” rekla je Pavičić Vukičević, “ako želimo zaštititi svoje zdravlje i zdravlje svih oko sebe – trebamo se cijepiti, a svi koji imaju bilo kakve dileme, neka konzultiraju svoje liječnike.”

Otvoren je i besplatni telefon 0800 8804 na koji se građani mogu predbilježiti za cijepljenje .

Podijelite

Current track

Title

Artist