Potpisan koalicijski sporazum HDZ-a i NL Stjepana Kožića

Piše: - 26.04.2021.

Hrvatska demokratska zajednica i Nezasvisna lista Stjepan Kožića danas su potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore  i postizbornoj suradnji te dale podršku Ivanu Gereciju, njihovom kandidatu za gradonačelnika Dugog Sela.
Sporazum su potpisali Željko Turk predsjednik županijske organizacije HDZ-a, Stjepan Kožić predsjednik stranke Stjepan Kožić nezavisna lista, Vlado Kruhak u ime dugoselske nezavisne liste Stjepana Kožića i Darjan Budimir predsjednik GO HDZ te nositelj liste za gradsko vijeće.
Željko Turk i Stjepan Kožić pozvali su građane da izađu na izbore i izaberu kandidata koji će jamčiti daljnji razvoj kroz sinergiju lokalne, županijske i državne vlasti, a posebno pri povlačenju sredstava iz Europske unije.
Darjan Budimir naglasio je kako su u GV i u protekle 4 godine imali većinu, no pokazalo se da bez izvršne vlasti nisu uspjeli ostvariti sve zacrtane projekte što će se nakon ovih izbora promjeniti. Vlado Kruhak, nekadašnji gradonačelnik posebno je naglasio da su sve aktualne, velike projekte, od vodoopskrbe i odvodnje, pročistača, nadvožnjaka i gradnje željezničkog kolodvora započeli kao koalicijski partneri još prije više od deset godina.

“Ovim sporazumom dobio sam dobar vjetar u leđa” – naglasio je Ivan Gereci kandidat za gradonačelnika  i izdvojio najvažnije projekte njihova programa : gradnja škole u Lukarišću, kako bi vratili djecu iz Brckovljana i osigurali jednosmjensku nastavu, ali i dodatno dobili dvoranski prostor za sport i mlade, održavanje i razvoj prometnica i nogostupa te biciklističkih staza, širenje kapaciteta Doma zdravlja ZŽ Dugo Selo i poticavanje gospodartsva kod poduzetničke zone, a sve to bez županije i države nije moguće.

Uz ove dvije stranke koalaciju u Dugom Selu čine Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić 365, Hrvatska demokršćanska stranka i Hrvatska stranka umirovljenika.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist