Novo navalno vozilo DVD Lupoglav

Piše: - 03.05.2021.

DVD Lupoglav u nedjelju je organizirao Dan otvorenih vrata društva, obilježavajući Dan svog nebeskog zaštitnika, Svetog Florijana. Uz već postojeća vozila i opremu, vatrogasci su se mogli pohvaliti novim navalnim vatrogasnim vozilom koje im je donirala općina Brckovljani. Ključeve novog vozila zapovjedniku DVD-a Igoru Grgošiću predao je načelnik općine Tihomir Đuras.

-Našim operativcima ovo vozilo puno znači, jer ima zapremninu od 5 tisuća litara vode i 500 litara pjenila. Također, ima 250 kilograma praha. Ovo je vozilo najopremljenije, tako da sada sve intervencije možemo odrađivati – rekao je zapovjednik Igor Grgošić preuzimajući ključeve vozila

DVD Lupoglav osnovano je davne 1905. godine, s svake godine u mjesecu svibnju organiziraju Dane otvorenih vrata, no ove je godine zbog epidemiološke situacije događanje prošlo s minimalnim brojem uzvanika.

-Želja nam je da naši mještani vide s čime raspolažemo – rekao je predsjednik Jurica Ivanić, koji je ponosan na podatak kako društvo danas ima 122 člana.

Općinski načelnik Tihomir Đuras posebno je naglasio kontinuiranu brigu na opremanju dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Brckovljana.

– Osim ovog vozila vrijednog 440 tisuća kuna, nedavno smo nabavili navalno vozilo za DVD Brckovljani vrijedno 500 tisuća kuna i vozilo za DVD Prečec vrijedno 200 tisuća kuna. Dodajmo tome i novu garažu u Brckovljanima vrijednu 500 tisuća kuna i popravku krovova na vatrogasnom domu u Brckovljanima i garaže u Lupoglavu i doći ćete do impoznatnog iznosa uloženog u vatrogasno opremanje. No vatrogasci su to svojim radom i zaslužili – rekao je Đuras.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist