Svijeće i sirene za poginulu braću vatrogasce

Piše: - 04.05.2021.

Na dan svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca i Dana vatrogastva u našem smo programu razgovarali s predsjednikom VZ grada Zagreba Zlatkom Križanićem i zapovjednikom VZ grada Drugog Sela Željkom Remenarom.

– Upućujem čestitke svim vatrogascima u Hrvatskoj. Vatrogasci su tim, ovdje nema prvih i drugih, vatrogastvo je jedinstveno i profesionalno i dobrovoljno. Samo svi zajedno mogli smo obaviti sve šo nas je zadesilo zadnjih godinu dana, a na što smo jako ponosni – kaže Zlatko Križanić i dodaje da je Zagrebu ukupno oko 8,5 tisuća vatrogasca, kojim jako nedostaju njihova druženja na vatrogasnim skupštinama koja su zbog epidemioloških mjera izostala.

Ni u Dugom Selu nema tradicionalne pokazne vatrogasne vježbe i svečanog postrojavanja vatrogasaca, sa žaljenjem nam govori Željko Remenar zapovjednik Vatrogasne zajednice Dugog Sela.

– Danas prema naputku VZ palimo svijeće za poginule vatrogasce, a poslijepodne će se oglasiti vatrogasne sirene kako bi im i tako odalo počast – govori nam Željko Remenar i dodaje da VZ grada okuplja oko 650 vatrogasaca u različitim kategorijama.

Obilježavanjem svetog Florijana ulazimo u mjesec zaštite od požara, u kojem vatrogasci na razne našine žele educirati građane kako prevnirati požare. Svim vatrogascima višekratno smo u današnjem programu čestitali njihov dan i zahvalili na svemu što čine u zaštiti ljudskih života i imovine.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist