Tko su izabrani vijećnici?

Piše: - 18.05.2021.

Nakon nedjeljnih izbora poznato je 15 članova Gradskog vijeća Dugog Sela i po 13 članova Općinskih vijeća Rugvice i Brckovljana. Naravno u odnosu na izabrane vijećnike doći će do pomicanja na listama, kod izabranih načelnika, gradonačelnika ili drugih kojima je nespojiva dužnost vijećnika s profesionalnim obvezama.
U Dugom Selu pet vijećnika pripalo je koaliciji koju predvodi HDZ: Darjan Budimir, Ivan Gereci, Dino Kramer, Pave Vukelić i Ivica Šafarić. Jednaki broj vijećnika ima i NL Nenada Panina, a osim njega mjesto u vijeću osvojili su: Jasminka Kokot Bambić, Kruno Blažinović, Krešimir Cvijanović i Boris Savić.
Listi grupe birača nositelja Siniše Kljajića pripala su tri mjesta, osim Siniše Kljajića to su Kristina Jelečki i Mario Murat. Jadranka Robić i Luka Tkalčević osvojili su po jedno mjesto za SDP odnosno Domovinski pokret

U Općini Brckovljani, osim načelnika Tihomira Đurasa izabrano je i 13 članova Općinskog vijeća. Sa liste HDZ-a i partnera izabrani su Tihomir Đuras, Marin Žafran, Stjepan Vinojčić, Romina Zadravec, Bojan Pišćanec, Snježana Horvatić, Željko Tašler i Ivica Jakara.
Nezavsnia lista Tomislava Gruice osvojila je 3 mjesta i to Tomislav Gruica, Chritian Varga i Jasmina Novosel, a u vijeće su izabrani i Ivan Graberec – HSS i Matija Bunjko – SDP.

Devet vijećnika u Rugvici je osvojila samostalna lista HDZ-a koju je prevodio izabrani načelnik Mato Čičak. Osim njega u vijeće su izabrani: Nenad Jakšić, Emil Majstorović, Ivana Jakovljević, Ilija Ravlić, Ana Munić, Velimir Krznar,Tea Kolčić i Tomislav Mayer Kralj.
S liste HSS – SDP u vijeće su izabrani Željko Vojković i Ivica Legin. a s liste Domovinskog pokreta Ruža Miletić i Ivica Gavran.

Podijelite

Current track

Title

Artist