Željku Krznariću Medalja grada Zagreba

Piše: - 01.06.2021.

Jučer su uz Dan grada Zagreba svečano dodijeljene Nagrade grada Zagreba.

Podsjećamo dobitnici su Milka Babović (posmrtno), Crveni križ Zagreb, Branka Cvitković, Stjepan Čuić, Dežurno osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, Drago Diklić, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko liječničko glazbeno društvo Hrvatskoga liječničkog zbora, Snješka Knežević, Marica Mirić, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Radna skupina i projektni tim znanstveno-istraživačkog i izdavačkog projekta Povijest hrvatskoga jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća , Snježana Sekušak-Galešev, Nenad Šoštarić, Branka Šulc, Josip Madić i Primarni respiracijsko-intenzivistički centar Kliničke bolnice Dubrava.

Nagradu Zagrepčanka godine primila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Dodijeljeno je i 9 Medalja grada Zagreba. Dobili su ih Matea Matošević Hačić, Tomislav Krkač – Tomas, Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” , Duje Podrug, Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Bruno Škurla, Dejan Nemčić i naš kolega novinar Zabavnog radija Željko Krznarić, inače pjesnik i književnik.

“Ovo priznanje raduje zbog činjenice da čovjek zna da ono što čovjek radi, ne prolazi nezapaženo, da to netko primjećuje  i da ima svoju vrijednost. Nagrada donosi odgovornost da nastavim s takvim radom. Zahvaljujem se svima koji su donijeli ovu odluku o dodjeli Medalje grada Zagreba meni. Prije pet godina dobio sam i Nagradu Grada Zagreba, pa ovo predstavlja jedan kontinuitet i ja zbog toga nastavljam i dalje. Zahvaljujem se svojoj obitelji koja mi je pružala podršku i naravno svim sugrađanima od srca čestitam Dan našeg lijepog, dragog Zagreba.” – rekao nam je Željko nakon što je primio Medalju grada.

U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, nagrade je uručila Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba.

 

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist