Nikola Tominac završetkom mandata odlazi u mirovinu

Piše: - 07.06.2021.

Završetkom mandata zamjenika gradonačelnika Nikola Tominac  odlazi u mirovinu

Nikola Tominac, pukovnik u miru, do sada  zamjenik gradonačelnika i načelnik  stožera Civilne zaštite Dugog Sela,  završetkom mandata odlazi u mirovinu. U petak je primio deklaratornu odluku o prestanku mandata zamjenika gradonačelnika od Mladena Šestana, pročelnika gradonečelnika i Gradskog vijeća, koji se pri tome biranim riječima oprostio od čovjeka koji je dao veliki doprinos razvoju tolerantnih odnosa i međusobnog razumijevanja.

Vi ste u protekle 4 godine načinom na koji ste obnašali dužnost zamjenika gradonačelnika pokazali kako se ukazano povjerenje građana i dana obećanja realiziraju mirno i staloženo, uvažavajući i poštujući sve, uz iskrenu suradnju sa svima. Hvala Vam na svemu i svako vam dobro – rekao je Mladen Šestan.

 

Nikoli Tomincu na obnašanju funkcije zamjenika gradonačelnika zahvalio je i gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić.

Moj prijatelj, moj ratni zapovjednik i zamjenik u našem je mandatu jako zaslužan za sve projekte koje smo u gradu proveli. Nažalost, novim zakonom ne možemo imati dva zamjenika pa Nikola odlazi u zasluženu mirovinu. No, siguran sam da ćemo i dalje koristiti njegove dragocijene savjete – poručio je Nenad Panian.

Bez Nikole protekle 4 godine sigurno ne bismo napravili sve to, a ne bismo dobili ni izbore i za to mu još jednom hvala –  dodala je Jasminka Kokot Bambić

Uzvraćajući na lijepe riječi Nikola Tominac emotivno je zahvalio gradonačelniku i njegovoj zamjenici, svim suradnicima u radnoj zajednici i posebno medijima, s kojima je imao odličnu suradnju. Prisjetio se svog početka prije 40-ak godina u tadašnjoj općini Dugo Selo, kada mu je prva zadaća bila izgradnja autoputa Ivanja Reka – Okučani s pet nadvožnjaka i pristupnim cestama.

Slično ovome što se sada događa, samo s nadvožnjaciuma preko pruge i prilaznim cestama. To mi je bila velika životna škola. Čak i kasnije nakon Domovinskog rata u vojsci sam imao iznimne uspjehe u razvoju vojne infrastrukture. Učio sam od starijih, a i ja sam se potrudio svoja iskustva prenijeti mlađima. Svima poručujem da trebaju stalno učiti i uvažavati tuđa iskustva – rekao je Tominac.

Grad Dugo Selo imao svijetlu perspektivu jer ima izuzetno dobru i važnu prometnu lokaciju, na čvorištu željezničkih pruga i cestovnih pravaca, nedaleko od Zagreba u središnjem dijelu županije, no izrazio je žaljenje zbog lošeg planiranja u prošlosti.

Žao mi je što je u prošlosti Dugo Selo jako devastirano i da danas imamo velikih problema s lošim prostornim rješenjima, koja će se teško uskladiti s potrebama razvoja grada.

Na kraju se ispričao svim građanima i udrugama kojima je u proteklo vrijeme kao načelnik stožera CZ odlukama poremetio planove i način života, no cilj je bio samo jedan i uvijek isti.

Zaštititi ljudske živote i smanjiti broj oboljelih. Koliko smo u tome uspjeli, tek ćemo vidjeti, ali ponosan sam na svoje sugrađane kako su sve mjere i odluke prihvaćali i provodili – zaključio je “mirni čovjek” Nikola Tominac, koji će sigurno nedostajati svima.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist