Grad Dugo Selo financira udžbenike i radne bilježnice za srednjoškolce

Piše: - 28.06.2021.

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian donio je danas Odluku o financiranju udžbenika i radnih bilježnica srednjoškolcima.

Pravo se ostvaruje za sve udžbenike i radne bilježnice za nastavne predmete za određeni razred iz odluke o odabiru udžbenika za srednju školu, razred i odjeljenje koji učenik pohađa koju donosi svaka pojedina škola, a prema odabiru iz kataloga odobrenih udžbenika koji objavljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim mrežnim stranicama.

Oni učenici koji imaju prebivalište u Dugom Selu, a pohađaju srednje škole izvan Dugog Sela na području Republike Hrvatske, radi ostvarivanja prava na financiranje udžbenika i radnih bilježnica podnose zahtjev na propisanom obrascu.

Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Dugog Sela do 10. srpnja 2021. godine elektroničkim putem na email: pisarnica@dugoselo.hr, ili pak poštom preporučeno na adresu: Grad Dugo Selo, Dugo Selo, Josipa Zorića 1 s naznakom ‘zahtjev za financiranje udžbenika za srednju školu”, a može se predati i neposredno u sobu broj 39/1 u zgradi Gradske uprave.

Gradonačelnik Panian ističe kako gradske vlast ovom odlukom nastoji pokazati brigu za mlade te kako se nada da će učenicima, ali i njihovim roditeljima, olakšati školovanje te je naglasio značaj ove odluke istaknuvši da pravo na financiranje udžbenika i radnih bilježnica ostvaruju učenici Srednje škole Dugo Selo kao i učenici srednjih škola na području Republike Hrvatske koji imaju prebivalište na području Grada Dugog Sela, osim onih učenika koji to pravo ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.

Ravnateljica Svetec zahvalila je gradonačelniku u ime učenika, ali i svoje škole na donošenju ovakve odluke i naglasila da očekuje da učenici čuvaju udžbenike jer će ih po završetku 2021./2021. godine vratiti školama koje pohađaju.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist