Zagrebački obrtnici obilježili 55. Dan obrtnika – među nagrađenima i Zabavni radio

Piše: - 03.07.2021.

Udruženje obrtnika Grada Zagreba obilježilo je 55. Dan obrtnika, no naravno obrtnička tradicija u gradu Zagrebu puno je duža, pojasnio je u našem programu predsjednik Antun Trojnar,  Svečanost je započela okruglim stolom i otkrivanjem spomen ploče u Domu obrtnika kojom je obilježen završetak obnove nakon prošlogodišnjeg potresa.

Inače udruženje broji više od 13.000 članova proizvodnih i uslužnih djelatnosti koji su strukovno organizirani u 28 sekcija. Obavezni članovi Udruženja su obrtnici koji registriraju obrt na području Grada Zagreba.

Svečani dio programa s dodjelama zahvalnica i priznanja održan je na Marulićevom trgu. Najviše priznanje Statuu Udruženja primili su Radojka Brkić cvjećarka i poznati zagrebački postolar Renato Bočak. Razgovore s njima možete vidjeti na našoj FB stranici, kao i razgovore s predsjednikom Trojnarom, predsjednikom HOK-a Dragutinom Ranogajcem, predsjednikom OK Zagreb dr. Mirzom Šabićem i obrtnicima Brankom Stričakom i Zlatkom Prosinčekim. Priznanje za doprinos promicanju obrtništva Grada Zagreba dodijeljeno je i našem radiju, a preuzela ga je direktorica Mira Barbarić na slici s Antunom Trojnarom i Tadijom Barbarićem.

U ime Gradske skupštine Grada Zagreba obrtnike je pozdravio potpredsjednik Igor Peternel u ime gradonačelnika pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Tatjana Operta a pozdravne riječi zagrebačkim obrtnicima uputili su i predsjednici HOK i OK Zagreb Dragutin Ranogajec i Mirza Šabić.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist