Irinej o svemu i svačemu

Piše: - 10.07.2021.

Dosta se naših kolega i kolegica s radija, okušalo u pisanju, najčešće poezije. I to vrlo uspješno. Podsjetimo  samo na često nagrađivanog  Željka Krznarića čiji su uglazbljeni stihovi postali dio našeg života i ostati će bezvremenski dio naše baštine, iza kojeg je već 20-tak knjiga poezije. Tu je i naša Đurđa Habel s lijepim i također vrlo uspješno uglazbljenim pjesmama. Slično je i sa Slavicom Šaović. Da ne zaboravim i poznati dugoselski pisac Bruno Šantek bio je jedno vrijeme “naš”. No sada se naš donedavni kolega Irinej Mucak odlučio za objavu proze. Knjiga njegovih crtica ” Na moj način” je zbirka objavljenih i dorađenih komentara i zapažanja objavljenih na društvenim mrežama, koja suptilno i često vrlo precizno opisuju društvene pojave, fenomene i događaje kao  i odnos močne države i njezine birokracije prema običnom čovjeku.

Šteta što je za predstavljanje knjige izabrao visoki ljetni datum, a opet ne bi to bio on, da je sve onako kako drugi očekuju. Stoga i večeras na promociji knjige  “Na moj način”, a ja ću dodati  o svemu i svačemu u izdanju biblioteke Terra Sancti Martini Gradske knjižnice Dugo Selo, možemo očekivati iznenađenja, nepredvidljivosti i svakako neformalnosti.

No za kraj  još ću dodati malo poznati detalj, da to nije prvi pisani pokušaj Irineja Mucaka. U suradnji nekoliko autora (Mucak, Božić, Zimonja, Dorić) objavljena je biografska knjižica o Davidu Bowiju uz njegov koncert u Zagrebu, koja se prodavala uz ostale službene memorabilije popularnog pjevača na spomenutom koncertu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist