“Distance IV” novi je sjajan svjetski uspjeh Daria Cebića, jednog od najpriznatijih mladih autora klasične glazbe na svijetu, koji je svoju profesionalnu karijeru vezao uz osnivanje i rad Glazbene škole Dugo Selo. “Distance IV” for Percussion solo kompozitora Daria Cebića u izvedbi Manuel Alcatraz Clementea nedavno je osvojio 1. nagrade na festivalima u Miamiju i Sidneyu.

Skladbu je sjajno vizualizirao spot kojeg je izradio Leo Doksa spojivši glazbene emocije i snagu iz skladbe Daria Cebića s prirodnim ljepotama  zemlje i njezine atmosfere.

Pomnim preslušavanjem novog Cebićevog autorskog rada nameće se dojam o brisanju granica između klasične, jazz i etno glazbe, a na trenutke nam se čini da je autor komponirao  filmsku glazbu na temelju snimljenog video materijala. U svakom slučaju izuzetno emotivno, a istovremeno snažno glazbeno djelo koje ponosno potpisuje Dario Cebić.
Preporuka: pogledajte video više puta u različitim raspoloženjima i pokušajte otkriti kakve će osjećaje spot izazvati kod vas.

Podijelite

Current track

Title

Artist