Zanimljivo jutro u Dugom Selu

Piše: - 25.09.2021.

Prva jesenska subota prošla je uz zanimljiva događanja u Dugom Selo. Počelo je već u 8 ujutro Zelenom čistkom, u kojoj su Udruga umirovljenika i Sindikat umirovljenika, uz druge sudionike krenuli u čišćenje grada. Pročelnika Maria Vinka zatekli smo uz prugu, gdje je uvijek najviše smeća.

“Pozivam građane da svatko počisti ispred svoje kuće, i tako se simbolički uključi u akciju čišćenja okoliša” – rekao je Vinko.

Nastavilo se dodjelom nagrada vinarima s 27. ocjenjivanja vina udruge Terra Sancti Martini. Ocijenjeno je više od 80 uzoraka a dodijeljeno čak 17 zlata, rekao je Boris Mahač. Najviše, čak 8 zlatnih vina ima Miro Škrlec, no za dlaku mu je izbjegla šampionska titula. Šampion izložbe je Sauvignon Zdenka Pukeca. Najvrijednije nagrade predao je gradonačelnik Nenad Panian i zahvalio članovima udruge što brinu o gradskom vinogradu. Nakon kratkog programa KUD-a Preporod, krenulo se u ovogodišnju berbu. Grožđa je manje, ali bi vino moglo biti kvalitetnije, saznali smo od berača, članova udruge vinara i vinogradara.

Berba još nije završila, a iz Perivoja grofa Draškovića krenula je prva od dvije današnje povijesne šetnje dugoselskim krajem u sklopu projekta KulTura Turističke zajednice grada. Odaziv iznad očekivanja, a vodiči u povijesnim nošnjama na specifičan i zabavan način sudionike upoznaju s detaljima iz povijesti grada. Još jedna šetnja kreće u 17 sati, najavila je Zvjezdana Budor Klarić.

Uz sve to večeras nas očekuje i promocija knjige Ranom zorom  Vere Tomić u dvorani Preporoda i uz nastup Koledarica.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist