Gradska i vjerska vlast razgovarali o potrebama župa

Piše: - 07.10.2021.

I u današnjoj emisiji Pogled s Martina pokušali smo u 15-ak minuta prezentirati najvažnije događaje u Dugom Selu. Iz emisije izdvajamo:

Gradonačelnik Nenad Panian, predsjednik GV Siniša Kljajić i pročelnik Mladen Šestan razgovarali su  s vlč. Ivanom Valentićem iz Župe sv. Martina biskupa,  preč. Tomislavom Kraljem iz Župe Uzvišenja sv. Križa u Lukarišću te paterom Ilijom Grgićem,  upraviteljem crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju o potrebama župa  i mogućnostima bolje suradnje u interesu svih vjernika i građana Dugog Sela.

Što će povećanje subvencije sa 1100 na 1300 kuna značiti za djecu, a što za privatne vrtiće, saznali smo nakon potpisivanja aneksa ugovora o sufinanciranju boravka djece u 3 privatna vrtića Buba Biba, Vrapčić i Didi.

 

Tradicionalnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenike Josipu Zoriću i Jakovu Čerenu, u Dugom Selu obilježen je Svjetski dan učitelja.

 

Na veselje svojih navijača,  Nogometni klub Dugo Selo otvorio je klupski Fan shop, a mi donosimo kakva je bila atmosfera na otvaranju i što su rekli gradonačelnik Nenad Panian i predsjednik NK Dugo Selo Damir Fintić.

 

I dalje raste broj oboljelih od korone, posebno među školskom populacijom. Poruku roditeljima uputio je načelnik stožera Civilne zaštite Nikola Tominac. Donosimo i nekoliko kratkih vijesti, a izdvajamo mogućnost da roditelji pravo na naknadu za novorođenu djecu od sada mogu ostvariti i putem sustava e-novorođenče.

Emisija je na programu danas u 18:30, a nakon toga moći ćete ju preslušati i na našem podcastu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist