KulTurama u zagrebačkom kraju

Piše: - 22.10.2021.

Vrijeme nije idealno, ali nije ni toliko loše da pokvari još jednu KulTuramu po zagrebačkom kraju. I ovoga vikenda otkrijete osam različitih mjesta i osam zanimljivih priča uz pomoć lokalnih turističkih zajednica.
Vođene šetnje, kroz zanimljive kostimirane ture i likove iz prošlosti na rasporedu su 23. i 24. listopada, stoga rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu još danas!

 U Dugom Selu saznajte kako se živjelo na dvoru grofice Drašković i njenog starijeg brata Janka Ivana Draškovića, a ako ste ljubitelj planinarenja, neka vaše odredište bude Krašić gdje uživati možete u planinarsko-interpretacijskoj šetnji Dolinom kardinala. U Mariji Gorici, nakon šetnje uživajte na manifestaciji Štruklijada,  štrudlijada i kestenijada 2021.

Kakvu to baštinu krije Vrbovec na vrhu brežuljka otkrit će vam sluškinja Ljuba koja je nekad radila na dvoru Blandine de Piennes u vrbovečkoj kostimiranoj turi u subotu, a u nedjelju posjetite Brdovec kojim će vas provesti jedna čuvarica baštine i otkriti što sve krije ovaj slikoviti kraj. U Velikoj Gorici upoznajte Plemenitu općinu turopoljsku, Jana će oživjeti zaboravljene legende Pisarovine, a Jelica ispričati priču o Zaprešiću nekad i danas. Najljepše šetnje zagrebačkim krajem donose najbolje od svakog mjesta, a sudjelovanje u vođenim turama je besplatno uz prethodnu prijavu.

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Više o KulTurami potražite ovdje

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist