DVD Andrilovec otvorio Spomen – sobu

Piše: - 27.10.2021.

DVD Andrilovec preuzelo je od VZ Dugog Sela cisternu kapaciteta 6000 litara i otvorilo Spomen-sobu u kojoj se nalazi više od 600 pehara i drugih nagrada osvojenih na različitim natjecanjima . Među njima je i pehar muške ekipe za drugo mjesto s ovogodišnjeg državnog natjecanja održanog u Varaždinu i tako se plasirali i na Vatrogasnu olimpijadu koja će se iduće godine održati u Sloveniji.

Povodom tog uspjeha, prijam za čelnike DVD Andrilovec ( Karas, Remenar, Berulec) i njihove goste priredio je Grad Dugo Selo. Među gostima su bili glavni državni vatrogasni inspektor Slavko Tucaković, predsjednici vatrogasne zajednice ZŽ i VZ grada Dugog Sela Slavko Povrlišek i Nikola Rnjak te visoki dužnosnici vatrogasnog saveza Slovenije predvođeni podpredsjednikom Zvonkom Glažarom,te predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Jasminka Kokot Bambić, zamjenica gradonačelnika uvaženim gostima predala je prigodne poklon suvenire grada, a DVD Andrilovec čestitala na uspjehu pohvalivši rad svih dugoselskih vatrogasaca. “Grad će i dalje pomagati koliko je u njegovoj moći iako to nikada nije dovoljno s obzirom na to koliko nama daju vatrogasci”.

U Andrilovcu je Nikola Rnjak predao ključeve vatrogasne cisterne predsjedniku društva Kristijanu Karasu,  nakon čega je spomen sobu otvorio glavni državni vatrogasni inspektor Slavko Tucaković.
“Radi se o jedinstvenom projektu na ponos i Hrvatske vatrogasne zajednice i lokalne zajednice. Doista sam impresioniran i hvala im na tome.”
Na svečanosti u domu, rad i uspjehe vatrogasaca pozdravili su brojni gosti. Martina Glasnović izrazila je ponos što Zagrebačka županija ima čak 21 tisuću vatrogasaca, što nema ni jedna druga županiji, ali na isti način županija i financijski prati .
Soba je fascinirala i Slavka Povrlišeka predsjednika VZ ZŽ. “Kapa do podo DVD Andrilovec i za ovu sobu i za rezultate koji ostvaruju, vjerujem da tu nije kraj i da će ostvariti još bolje.”

Zvonko Glažar potpredsjednik Gasilne zveze Slovenije čestitao je svojim vatrogasnim prijateljima iz Andrilovca i pozvao da iskoriste domaćinstvo Slovenije na Vatrogasnoj olimpijadi na najbolji mogući način. Lijepu čestitku uputio je
Tomislav Šarić koji je ispred tvrtke HRT Šarić društvu predao donaciju od 5000 kuna.

DVD Andrilovec osnovan je 1953. godine i broji stotinjak članova a otvaranje Spomen-sobe zahvala je svim dosadašnjim članovima društva za njihov rad.
“Puno je prošlih godine krvi, znoja i suza poteklo da bi se svi ti rezultati ostvarili” – rekao je zapovjednik Željko Remenar.

Gradu, vatrogasnim zajednicama i svim gostima koji su se našli u Andrilovcu na dolasku je zahvalio predsjednik društva Kristijan Karas.
“Vidim da su ljudi zadovoljni sa svime, posebno s viđenim u Spomen-sobi i to me ispunjava s ponosom”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist