Spiller – Groovejet (Purple Disco Machine & Lorenz Rhode Remix)

Piše: - 05.11.2021.

Najiščekivanji remix za plesni klasik “Groovejet” talijanskog producenta Cristiana Spillera i Sophie Ellis-Bextor konačno izašao u prodaju

Prema intervjuu koji je Spiller dao prošle godine za The Guardian , “Groovejet (If This Ain’t Love)” je bila njegova najbrže producirana pjesma! Naime kako bi ostao budan prije leta za Miami (njegov prvi odlazak na WMC), Spiller je slušao neobjavljenu verziju Carol William “Love Is You” što je završilo sampliranjem dijela te pjesme, te je tako kroz par sati nastao “Groovejet”. Da skratimo priču, pjesmu koja nije imala u to vrijeme ni ime, na kraju je gotovo slučajno odsvirao u klubu “Groove Jet” (pjesma je po tome klubu i dobila ime) jedan od Spillerovih prijatelja, DJ Boris Dlugosch. A od te 1999 godine je postala hit, a danas možemo reći slobodno i klasik plesne glazbe.

“Groovejet” je ujedno pjesma koja je probila tada nepoznatu pjevačicu Sophie Ellis-Bextor, zatim je prva pjesma koja je ikad odsvirana na Ipod uređaju firme Apple, a sam Steve Jobs je izjavio “O, moj Bože, ovo će biti super.” kad ju je čuo na tadašnjem prototipu Ipod uređaja koji je kasnije napravio tehnološku revoluciju. Još jedna zanimljivost je i prvo javno izvođenje nove verzije, koje se dogodilo uživo na Defected partiju ovo ljeto upravo u Hrvatskoj.

Novu verziju produkcijski potpisuje Tino Pinotek aka Purple Disco Machine i Lorenz Rhode. “Groovejet” od danas slušate u našem programu, te je ova nova verzija ujedno i jedan od novih ulaza na plesnoj top listi emisije Dj Time.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist