Otvoren 43. Interliber

Piše: - 09.11.2021.

Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj napokon je otvorila svoja vrata

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zagreba, na Zagrebačkom velesajmu otvoren je 43. međunarodni sajam knjiga Interliber. Do 14. studenoga u paviljonima 5, 6 i 7a sudjeluje više od 230 izlagača iz 14 zemalja, koji se predstavljaju promocijama, tribinama i svim žanrovima literature,  koja je posjetiteljima dostupna po povoljnijim cijenama.

“Susret uživo s posjetiteljima Interlibera nema zamjene”, istaknula je na svečanom otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, a gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasio je da će Grad uvijek podupirati sve projekte vezane uz kulturu, a posebice kulturu čitanja. Interliber je otvorio izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade, Boris Milošević naglasivši kako je ovo i godina čitanja, a Interliber prava prilika za druženje s knjigom.

Mjere na Interliberu

Uz posebne epidemiološke mjere, ulaz na sajam je besplatan i moguć na blagajnama na Južnom ulazu ZV-a i to isključivo uz predočenje važeće covid potvrde – potvrde o cijepljenju, o preboljenju unutar šest mjeseci ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Na punktu ispred glavnog ulaza u vremenu održavanja sajma moguće je brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kuna. Posjetitelji dobivaju jednokratnu narukvicu te ulaznicu za sajam s kojom prolaze kroz mehaničke barijere i ulaze u prostor sajma.

Ispred svakog paviljona (5, 6 i 7a) postavljeni su zasloni s prikazom broja osoba u paviljonu te se ulazak privremeno obustavlja prijeđe li broj dopuštenu granicu. Postavljeni su i uređaji za beskontaktno mjerenje temperature, a nošenje maski je obavezno.

A što nas očekuje nakon što prođemo kroz sve epidemiološke barijere? Kao što je u programu Zabavnog radija naglasio glavni urednik izdavačke kuće Fraktura Seid Serdarević, čeka  nas značajno više naslova nego što je uobičajeno, zato što je Interliber jednu godinu zbog epidemije bio prisiljen pauzirati. Izdavaštvo je žilava branša, zaključio je Serdarević, a mi bismo dodali kako i najizdržljivijima treba potpora. Stoga za dugu zimu koja je pred nama, predlažemo: obnovite svoje knjiške zalihe u 3 paviljona puna dobrih knjiga. Prostora za posjetitelje ove godine je više, na račun izlagačkog dijela. Sve je prozračnije, a gužve će biti neusporedivo manje, što je odlično za druženje s knjigama. Želimo vam stoga knjiški – dobar tek!

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist