Dugoselci slave Dan grada i blagdan župe

Piše: - 10.11.2021.

Svim stanovnicima Dugog Sela čestitamo Dan grada, a župljanima Župe Sv. Martina biskupa blagdan njihove župe!

Tijekom vikenda Grad Dugo Selo brojnim je događanjima započeo obilježavanje Dana grada i blagdana Sv. Martina. U zabavnim programima pod šatorom u petak su nastupili grupa ENVI i Jole, u subotu je održano tradicionalno Martinje KUD-a Preporod, a  zatim koncert Begina,  dok je u nedjelju održan niz  programa za najmlađe.  Za sve programe bili su potrebni covid putovnica ili negativan test. Vezano uz programe, Dom zdravlja obavio je 110 testiranja, a dvije su osobe bile pozitivne.

Uoči sutrašnje svečane sjednice Gradskog vijeća podsjećamo da je tijekom vikenda održana i svečanost uz 30. obljetnicu Oružanih snaga odnosno početka Domovinskog rata. Osim svečanog postrojavanja sudionika Domovinskog rata iz Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice, bez obzira na to u kojoj su postrojbi bili tijekom rata, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Dugom Selu. U Domovinskom ratu poginulo je 20 pripadnika vojnih postrojbi s područja tadašnje općine Dugo Selo.  Predsjednik GV Siniša Kljajić i gradonačelnik Nenad Panian uručili su  zaslužnim pojedincima, postrojbama i udrugama koje njeguju sjećanja na Domovinski rat Zahvalnice Grada Dugog Sela. Svojih poginulih branitelja Dugoselci će se sjetiti i sutra polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku kod pošte u 10 sati.

Svečana sjednica

Na sutrašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća  bit će  dodijeljeno 8 Zahvalnica i 6 Godišnjih nagrada,  a posebno izdvajamo dvije nagrade za životno djelo dvama dugogodišnjim vatrogascima: Slavku Dorodi i nažalost posmrtno Vinku Kašnaru. Sjednicu ćete uobičajeno moći pratiti na FB stranici Zabavnog radija od 14 sati.
Prije toga bit će otvorena prometnica kroz Poduzetničku zonu Puhovec od Rugvičke do Puhova,  koja će do punog izražaja doći završetkom gradnje nadvožnjaka. Ukupna investicija vrijedna je 12,2 milijuna kuna, od čega 3 milijuna iz gradskog proračuna, a ostalo iz sredstava EU fondova.

Osim Dana grada, sutra se obilježava i blagdan Župe Sv. Martina biskupa. Prvu svetu misu u sklopu trodnevnog slavlja predvodio je vlč. Marinko Golek, župnik u Brckovljanima, drugu vlč. Marko Torbar, župnik župe Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, dok će večerašnju misu od 18 sati predvoditi vlč Filip Pavlović, župnik u Lupoglavu. Svečanu svetu misu na sam blagdan od 11 sati predvodit će Tomislav Kralj, župnik u Lukarišću, dok će onu večernju u 18 sati predvoditi vlč. Vladimir Hren, župnik u Kutini.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist