Članovi Biciklističkog kluba Dugo Selo, njih 12, jutros su započeli svoju 10. Memorijalnu utrku Željka Galovića u Škabrnji. Povodom 20. obljetnice Biciklističkog kluba ove godine voze više od 750 kilometara od Škabrnje preko Dugog Sela do Vukovara.

Bicikliste su jutros u 8 sati iz Škabrnje ispratili načelnik općine i ravnateljica tamošnje osnovne škole rekao nam je Branko Goleš jedan od sudionika vožnje, za vrijeme uspona na Velebit, koji je sastavni dio prve dionice duge oko 180 kilometara.

Branko Goleš nam je rekao:

“Zapalili smo lampaš kod križa u Škabrnji, predali načelniku općine poklone od našeg gradonačelnika Paniana i osnovne škole Ivana Benkovića. Predali smo i pisma učenika naše škole učenicima škole u Škabrnji. Ravnateljica tamošnje osnovne škole Vladimir Nazor predala nam je pisma njezinih učenika koje ćemo predati učenicima OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru”.

Sa smiješkom dodaje da su upali  i u kadar emisije Dobro jutro Hrvatska i izražava zadovoljstvo što su vremenski uvjeti dobri, iako je bila najavljena kiša. Sutra poslije podne stižu u Dugo Selo, a zatim će još veća karavana od 25 biciklista u petak ujutro u 8 sati  od vure, krenuti prema Vukovaru. Tako će dugoselski biciklisti simbolično spojiti dva mjesta velikog stradanja i obilježiti Dan sjećanja.

Izaslanstvo grada Dugog Sela, gradonačelnik Nenad Panian, zamjenica Jasminka Kokot Bambić i ratni zapovjednik 53. samostalnog bataljuna Nikola Tominac jutros su zapalili svijeće u Vukovarskoj ulici, pri čemu je gradonačelnik pozvao sugrađane da večeras zapale svijeće ispred svojih kuća ili na svojim prozorima, u znak sjećanja za sve žrtve Vukovara, ali i sve druge žrtve Domovinskog rata.

Tradicionalno učenici škola dugoselskog područja pale svijeće uz svoje škole i na prilazne prometnice. Učenici prijepodnevnih smjena u školama Ivana Benkovića, Josipa Zorića , osnovne škole Rugvica i Stjepana Radića u Božjakovini već su to učinili. U 16 sati učenicima Osnovne škole Stjepana Radića pridružuju se i braniteljske udruge te općinski čelnici predvođeni Tihomirom Đurasom. Vijećnici općine Rugvica s načelnikom Matom Čičkom i predsjednikom vijeća Nenadom Jakšićem svijeće će zapaliti nakon današnje sjednice općinskog vijeća zakazane za 17 sati. U isto vrijeme 30 baklji zapaliti će Bad Blue Boysi kod murala kojeg su nacrtali kao posvetu Vukovaru u Oborovskoj ulici, a pridružiti će im se i Udruga Crne Mambe. U 18 sati svijeće će na Arcusovom trgu tradicionalno zapaliti članovi svih dugoselskih braniteljskih udruga.

Mnogi naši sugrađani sutra će se uputiti u Vukovar kako bi se poklonili svim žrtvama Vukovara na mitskim lokacijama: Ovčari, Vodotornju, Trpinjskoj cesti, Borovu Naselju, Mitnici, Sajmištu ili na memorijalnom groblju.
Savski lađari za sutra u 17 sati najavili su puštanje u zrak lampiona sa skele u Oborovu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist