Jeftiniji i kvalitetniji javni prijevoz

Piše: - 07.01.2022.

Jeftiniji i kvalitetniji prijevoz od 1. siječnja u Dugom Selu, Brckovljanima i Rugvici!

Stanovnici Zagrebačke županije od 1. siječnja 2022. godine imaju kvalitetniju i dostupniju uslugu javnog prijevoza na autobusnim linijama unutar Zagrebačke županije. Posljedica je to ugovora od 90 milijuna kuna kojeg je početkom prosinca Zagrebačka županija sklopila sa šest prijevoznika za 60 autobusnih linija.

” Cijena karte je niža, usluga je kvalitetnija i dostupnija, veći je broj polazaka, a sve informacije možete dobiti na našoj internet stranici ili u našem prometnom uredu” – rekao nam je voditelj dugoselske područne jedinice Čazmatrans promet d.o.o. Dean Koščević.

Čazmatransu je Zagrebačka župnija sufinancira 35 linija na području istočnog dijela županije: Dugog Sela, Ivanić Grada, Vrbovca i grada Sveti Ivan Zelina te općina Rugvica, Brckolvjani, Križ, Kloštar Ivanić, Dubrava, Farkaševac, Gradec, Rakovec, Preseka i Bedenica. Radi se većem broju linija i polazaka, što znači i bolju povezanost ruralnih područja te usklađenosti s ostalim oblicima prijevoza, prvenstveno s međužupanijskim linijama i vlakom. Na nekim linijama povećan je broj polazaka, a uvedene su i neke nove linije. Izdvojili smo neke s dugoselskog područja

700 Dugo Selo – Gračec -Vrbovec
703 Dugo Selo – Martin Breg – Lupoglav – Kloštar Ivanić – Ivanić Grad
704 Dugo Selo – Prevlaka
705 Dugo Selo – Trebovac – Rugvica
706 Sop – Prečno
719 Andrilovec – Tedrovec
720 Sveti Ivan Zelina – Dugo Selo
721 Kusanovec – Božjakovina – Hrebinec

Dean Koščević kaže da će se raditi analiza polazaka i broja putnika na linijama i ako se pokažu potrebe, nakon nekog vremena, moguće su i promjene reda vožnje, te zahvaljujuje Zagrebačkoj županiji na sufinanciranju javnog prijevoza .

” Radi se o novosti u okvirima Hrvatske i zahvaljujemo Zagrebačkoj župniji koja je prva na taj način odlučila sufinancirati javni prijevoz na području svog prostora kako bi osigurala svojim stanovnicima kvalitetniji i dostupniji javni prijevoz” – zaključuje Koščević

Podijelite

Current track

Title

Artist