OŠ Ivana Benkovića zatražila on-line nastavu

Piše: - 18.01.2022.

U zadnjih 6 dana mjera samoizolacije je izrečena za čak 130 razreda u školama na području Zagrebačke županije, a nisu pošteđene ni osnovne škole na dugoselskom području.

U Osnovnoj školi Rugvica u samoizolaciji su – 2 razreda, a u OŠ Stjepana Radića u Božjakovini – 6,  čuli smo od ravnatelja škola Roberta Munđera i Jure Miškovića. Puno teža situacija je u Dugom Selu, osobito u Osnovnoj školi Ivana Benkovića čiji je ravnatelj Branko Goleš zatražio od lokalnog stožera CZ Dugo Selo i nadležnog županijskog pročelnika, suglasnost da se do kraja tjedna nastava održava on line, ali samo za više razrede.

„ U predmetnoj nastavi od 16 odjela 10 je u samoizolaciji, a ostali su desetkovani. U razrednoj nastavi 4 su odjela u samoizolaciji, a 12 razreda radi. Kod njih je puno manje izostanaka.“- rekao nam je ravnatelj Goleš.

Tri dana on-line nastave trebala bi biti dovoljna da se situacija u školi popravi vjeruje ravnatelj, jer se u školu vraćaju razredi koji su dobili mjeru samoizolaciju tijekom vikenda.

Situacija nije puno bolja ni u Osnovnoj školi Josipa Zorića, kaže ravnateljica Mara Mamuza

„Od 41 razrednog odjela 18 je u izolaciji no radi se uglavnom o razrednim odjelima, uučenicima od 1. do 4. razreda „  – rekla je  ravnateljica Mamuza uz napomenu da će, za sada, učenici i dalje dolaziti na nastavu u školu.

Podijelite

Current track

Title

Artist